#TBT – Shogun

Torsdag idag vilket innebär att jag som vanligt hakar på Oaryas Throwback thursday.

shogun

Den här läste jag någon gång på 90-talet och jag såg naturligtvis tv-serien med samma namn. Underbar bok som jag läste många gånger. Den engelske kapten Blackthorne som blir tillfångatagen med sin besättning av den japanske fältherren Toranaga. Från början fiender men så småningom vänner och allierade där Blackthorne även får ett nytt namn, Anjin-San. Och naturligtvis en vacker kvinna som slits mellan sin engelska oborstade kärlek och sin japanska kultur. Jag älskade det här. Det var action, det var romantik och det var historia. Allt i ett.

shogun film

Jag hade gärna sett en ny filmatisering av serien även om det finns några kopior. Filmen Den sista samurajen med Tom Cruise i huvudrollen har en liknande historia, och nu finns även den nya serien Marco Polo som i mångt och mycket har samma upplägg som Shogun. Den sistnämnda är faktiskt riktigt bra även om det bara finns en kapten Blackthorne. Boken Shogun har jag kvar och det blir säkert någon mer omläsning så småningom.

Update: Och ninjor, det är massor av ninjor och kungfuande! 

Annonser

6 responses

 1. Och ninjas! Det är ninjas i både Shogun och Last Samurai! Och Kung Fu-fajtande i Marco Polo! Min inre tolvåring hoppar av lycka! Eller vad fan, min yttre 35-åring också…

  Gilla

 2. Pingback: #TBT 12/2 | Old Adult Reads Young Adult

 3. Om du inte läst dem så kan jag rekommendera de andra delarna i hans Asien-serie. Även om jag älskade Shõgun så tyckte jag att både Tai-Pan, Noble House och Fånglägret var bättre 🙂

  Liked by 1 person

  • Jag har faktiskt läst allihop men just denna kändes mer aktuell för mig, då jag just nu är mitt uppe i serien Marco Polo som påminner så mycket om Shogun. Min favorit är annars Tai-pan. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Tusen sidor

We´re all stories in the end

Fear Not The Dark

En blogg om skräckfilmer och skräcklitteratur

bam tycker

- om böcker

Bokföring enligt Monika

We´re all stories in the end

Midnatts ord

We´re all stories in the end

C.R.M. Nilsson

We´re all stories in the end

Carolina läser...

We´re all stories in the end

Vargnatts bokhylla

We´re all stories in the end

Fiktiviteter

när den verkliga verkligheten inte räcker till

%d bloggare gillar detta: