En smakbit – Enklav

Äntligen dags för veckans smakbit hos Flukten fra virkeligheten. Idag blir det smakprov från dystopin Enklav skriven av Ann Aguirre. Allt med den här boken lockar mig, omslaget, titeln och namnet på trilogin Razorland. Jag skulle verkligen behöva lite trevlig dystopi just nu, så jag hoppas den håller för mina megastora förväntningar.

enklav

Jag föddes under den andra förintelsen. Folk berättade legender för oss om en tid när människovarelserna levde längre. Jag trodde att det bara var sagor. I min värld levde ingen ens till sin fyrtioårsdag.

Idag var det min födelsedag. Varje födelsedag lade till ett nytt lager av rädsla, och i år var det ännu värre. Jag levde i en enklav där den äldste hade upplevt tjugofem år. Hans ansikte var förtorkat, och hans fingrar darrade vid minsta ansträngning. Det viskades att det vore barmhärtigt att döda honom, men det de egentligen menade var att de inte ville se sin egen framtid tecknad i hans hud.

”Är du redo?” Twist stod och väntade på mig i mörkret.

Han bar redan sina märken. Han var två år äldre än jag, och om han överlevt ritualen skulle jag också klara det. Twist var med alla mått mätt liten och skör. Alla livets umbäranden hade grävt fåror i hans kinder och fått honom att åldras. Jag studerade mina bleka underarmar och nickade sedan. Det var dags för mig att bli kvinna.

en smakbit på riktigt

Annonser

23 responses

    • Funderade lite på det för grejen med dystopier är ju egentligen att det ska vara så otrevligt som möjligt. Så ju otrevligare desto trevligare kanske. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Tusen sidor

We´re all stories in the end

Fear Not The Dark

En blogg om skräckfilmer och skräcklitteratur

Marias bokhylla

Ibland kommer även livet i vägen

bam tycker

- om böcker

Bokföring enligt Monika

We´re all stories in the end

Midnatts ord

We´re all stories in the end

C.R.M. Nilsson

We´re all stories in the end

Carolina läser...

We´re all stories in the end

Vargnatts bokhylla

We´re all stories in the end

Fiktiviteter

när den verkliga verkligheten inte räcker till

%d bloggare gillar detta: