En mystisk bok …

Jag har en bok här hemma som jag blivit ombedd att läsa, så det började jag med igår. Och ibland när jag läser en bok så händer det att jag blir nyfiken på författaren, bara ett namn räcker liksom inte. Orsakerna till det kan vara olika. Ibland blir jag nyfiken på hur människan bakom en storslagen historia ser ut, vad hen gjort i sitt liv och försöka få någon slags uppfattning om personen bakom den här fantastiska berättelsen. Ibland beror min nyfikenhet av helt andra orsaker, kanske en bok osar av ruttna värderingar eller kanske anar jag en dold agenda och då kollar jag författaren. Med kollar författaren menar jag alltså bara bion som förlagssidan brukar ha, wikisidan om det är en känd eller en googling om det är en helt ny författare. Alla har ju en hemsida. Eller?

Det visar sig att alla inte har det. Jag är faktiskt rätt förstummad. Här sitter jag med en bok skriven av en person jag inte hittar, utgiven på ett förlag som är hur hemligt som helst. Jag hittar absolut ingenting och det är märkligt. Uppenbarligen vill man ju nå ut till läsare på något litet sätt eftersom jag blivit tillfrågad att recensera den, och ändå finns inte minsta lilla rad om författaren någonstans. Eller om boken för den delen, förutom på köpställena naturligtvis. Så här sitter jag med en okänd bok skriven av en författare som inte finns. Och grubblar.

Into-the-Great-Unknown

Annonser

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Marias bokhylla

Ibland kommer även livet i vägen

Mitt Bokliga Liv

~ en kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr ~

Den onda cirkeln

Witness this, bloodbag!

bam tycker

- om böcker

Bokföring enligt Monika

We´re all stories in the end

ylwakarlsson

All Kinds of Stories -Short but Great

A ROOM OF MY OWN

We´re all stories in the end

Sagan om Sagorna

We´re all stories in the end

Midnatts ord

We´re all stories in the end

C.R.M. Nilsson

We´re all stories in the end

Carolina läser...

We´re all stories in the end

Vargnatts bokhylla

We´re all stories in the end

Fiktiviteter

när den verkliga verkligheten inte räcker till

%d bloggare gillar detta: