Framsidan är ju ursnygg, men baksidan?

Igår hade jag fått paket med en väldigt efterlängtad bok när jag kom hem. Och den är supersnygg och sådär, men nja. Jag är tveksam till både framsida och framförallt baksida. Framsidan visar författarens namn, Sofie Berthet, och att det är första delen i Nova-trilogin. Att bokens faktiska titel är Dimensioner är inte helt lätt att se. Men vad den handlar om, ja det måste man öppna boken för att få reda på eftersom baksidan pryds av författarens porträtt.

Framsida

Förstå mig rätt. Författaren är jättefin, inget som helst fel på bilden i sig. Men jag ( som så många andra ) har inte alltid jättemycket tid på mig när jag besöker en bokhandel, så jag vill ha all information om boken relativt lättillgängligt. Så jag är tveksam till om det här nya greppet hjälper eller stjälper.

FullSizeRender

Samma sak var det när jag skulle köpa Förr eller senare exploderar jag av John Green. Hela baksidan är full av blurbar. Och det är ju jättebra att andra har gillat boken, men vad handlar den om?

FullSizeRender

I övrigt är jag superpepp på boken och ser verkligen fram emot att möta en ny svensk författare inom favoritgenren dystopi.

Annonser

6 responses

  1. Alltså, tänker dessutom på detta: Modernista är ju tyvärr väldigt bra på den här grejen ”sälj grej med tjej”. När jag läste inlägget första gången tänkte jag inte alls i dessa banor – men nu när jag gör det blir ju hela omslaget ännu mer problematiskt och dessutom väldigt tröttsamt. Det här är ju definitivt ett sådant tillfälle, eftersom förlaget tydligen anser att en bild på den normsnygga författaren säljer bättre än att faktiskt ha handlingen på baksidan… Suck.

    Och dessutom: Ja, en väljer bort böcker som det inte går att läsa baksidestext på. Då är det lättare att plocka upp en annan bok att läsa på istället.

    Gilla

    • Ja, jag tänker både tidsperspektiv ( tänk om ALLA gjorde så här ), men det är även ett onödigt irritationsmoment. Varför är en bild på henne viktigare än handlingen? Sådana småsaker kan en dålig dag göra så jag väljer bort en bok, bara för att jag blir irriterad.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Tusen sidor

We´re all stories in the end

Fear Not The Dark

En blogg om skräckfilmer och skräcklitteratur

bam tycker

- om böcker

Bokföring enligt Monika

We´re all stories in the end

Midnatts ord

We´re all stories in the end

C.R.M. Nilsson

We´re all stories in the end

Carolina läser...

We´re all stories in the end

Vargnatts bokhylla

We´re all stories in the end

Fiktiviteter

när den verkliga verkligheten inte räcker till

%d bloggare gillar detta: