En smakbit – Den skrikande trappan

Dagens smakbit blir från en bok jag inte börjat läsa än, Den skrikande trappan av Jonathan Stroud. Den verkar lite udda och är egentligen riktad till yngre läsare, men jag har ju en tendens att gilla just sådant så det ska bli kul att sätta tänderna i den här.

lockwood-co-den-skrikande-trappan

Om de första hemsökelserna jag utredde med Lockwood och kompani tänker jag berätta mycket lite, dels för att skydda offrens identitet och dels på grund av händelsernas ohyggliga karaktär, men framför allt för att vi på olika företagsamma sätt lyckades trassla till dem allihop. Så, nu har jag erkänt det! Inte ett enda av dessa tidiga fall slutade alls så lyckligt som vi skulle ha önskat. Mortlake-skräcken drevs visserligen ut, men inte längre än till Richmond Park, där den fortfarande smyger runt bland träden om nätterna. Och såväl Aldgates Grå Gengångare som väsendet som gick under namnet Benranglet tillintetgjordes, men inte utan ett flertal föregående ( och, anser jag nu, onödiga ) dödsfall. Och vad beträffar den smygande skuggan som hemsökte unga mrs Andrews och hotade såväl hennes förstånd som hennes kjolfåll – vart den stackaren nu än må vandra i världen, följer skuggan efter. Så vi hade inte precis oklanderliga vitsord, Lockwood och jag, när vi gick uppför gångstigen till huset på 62 Sheen Road den där dimmiga hösteftermiddagen och raskt ringde på dörrklockan.

Jag ser fram emot att läsa den här även om jag känner att språket är lite onödigt omständligt ( första stycket är skrivet precis så som ovan, inga radbrytningar etc ). Speciellt eftersom åldersgruppen ska vara från 9 år, men jag återkommer mer om det när jag faktiskt läst boken.

Fler smakbitar hittar du hos Flukten fra virkeligheten genom att klicka på bilden nedan.

en smakbit på riktigt

Annonser

20 responses

  1. Jag läste den för drygt ett år sedan och tycket den var jättebra. Det är bara i inledningen som språket är uppstyltat, sedan blir det bättre när själva handlingen börjar.

    Gilla

  2. Pingback: Boktips! | ylwakarlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Marias bokhylla

Ibland kommer även livet i vägen

Mitt Bokliga Liv

~ en kedjeläsande boknörds oändliga läsäventyr ~

Den onda cirkeln

Witness this, bloodbag!

bam tycker

- om böcker

Bokföring enligt Monika

We´re all stories in the end

ylwakarlsson

All Kinds of Stories -Short but Great

A ROOM OF MY OWN

We´re all stories in the end

Sagan om Sagorna

We´re all stories in the end

Midnatts ord

We´re all stories in the end

C.R.M. Nilsson

We´re all stories in the end

Carolina läser...

We´re all stories in the end

Vargnatts bokhylla

We´re all stories in the end

Fiktiviteter

när den verkliga verkligheten inte räcker till

%d bloggare gillar detta: