En smakbit av Medan han lever av Elaine Eksvärd

Jag gör ett avbrott i fantastikläsandet för läsning av den mer jobbiga sorten. Jobbig, men åh så viktig.

Igår började jag på boken Medan han lever skriven av Elaine Eksvärd och jag fastnade totalt. Med en tredjedel av boken kvar lägger jag den dock åt sidan ett tag. Jag vet redan nu att jag inte hinner skriva om boken den här veckan, så jag sparar resten så jag har den i färskt minne när det är dags. Men tills dess en liten smakbit.

De sitter på varsin sida av mig som två vakter – Stefan och Daniela. Två vänner som tillsammans kom på att det nog inte var någon bra idé att jag gick hit själv. Så de dök upp utanför min port i morse och sa: ”Vi följer med.” Jag förstod inte att jag var knäsvag förrän de tog mina händer och höll dem hela vägen till Södertörns tingsrätt.

Nu sitter vi här tillsammans på en bänk utanför salen där rättegången ska äga rum. Trots att vi bara har suttit i några minuter känner jag redan träsmaken i baken. Förutom det känner jag mig bräcklig, stark, arg och ledsen på samma gång.

De håller mina händer och pratar om saker som jag har svårt att uppfatta. Jag är i en känslomässig dimma.Ibland ser de frågande på mig och det kommer ord ur deras munnar som överröstas av känslorna som skriker i mig. Jag låtsas inte förstå, men kapitulerar direkt och ler urskuldande med orden: ”Jag hör inte vad ni säger.” De ler tillbaka och kramar om mina händer ännu hårdare.

Plötsligt tystnar de. En lång herre med vitt hår och lika vitt skägg kommer fram till oss och hälsar lite ursäktande. Blicken och handslaget känns varma och jag hinner släppa fram ett leende innan han plötsligt presenterar sig som min pappas försvarare. Pappas försvarare. Jag känner mig lurad och irriterad trots att jag vet att i svenskt rättssystem så måste någon vara det. Men den djupa besvikelsen över att någon åtar sig jobbet att försvara min pappa, den känns. Undrar förresten var han är någonstans, den åtalade, förövaren, min pappa?

medan-han-lever

Fler smakbitar hittar du hos Flukten fra virkeligheten.

Annonser

12 responses

  1. (Hennes ”Härskarteknik – den fula vägen till makt” står i bokhyllan, blev påmind om den nu.) Jobbigt ämne, men väldigt viktigt att det förs fram. Starkt gjort att skriva en sån bok. Tack för smakbit.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Fear Not The Dark

En blogg om skräckfilmer och skräcklitteratur

Marias bokhylla

Ibland kommer även livet i vägen

bam tycker

- om böcker

Bokföring enligt Monika

We´re all stories in the end

Midnatts ord

We´re all stories in the end

C.R.M. Nilsson

We´re all stories in the end

Carolina läser...

We´re all stories in the end

Vargnatts bokhylla

We´re all stories in the end

Fiktiviteter

när den verkliga verkligheten inte räcker till

%d bloggare gillar detta: